Річні звіти керівника

Річний звіт за 2022-2023 навчальний рік

https://docs.google.com/presentation/d/19Va3bu33tCF6A0V5aOPh7ozwZbxjKQVW/edit#slide=id.p24

Річний звіт за 2021-2022 навчальний рік

Даний звіт зроблений відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005 року №178 «Про затвердження Примірного положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів перед педагогічним колективом та громадськістю».

Завдання звітування:

  1. Забезпечити прозорість, відкритість та демократичність управління навчальним закладом.
  2. Стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління навчальним закладом.

Проаналізувавши роботу Корнинського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Дивосвіт» Корнинської сільської ради Рівненського району Рівненської області за 2021-2022 навчальний  рік, можна відмітити, що колектив закладу створював необхідні умови для охорони життя та зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного всебічного розвитку.

Корнинський ЗДО «Дивосвіт» діє згідно з:

– основними положеннями Конституції України;

– Законом України «Про дошкільну освіту»;

–  Положенням «Про дошкільний навчальний заклад»;

– «Про охорону дитинства»;

–  Конвенцією «Про права дитини»;

– Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234);

–  згідно Базового компоненту дошкільної освіти (нова редакція);

– Колективним договором між адміністрацією, профспілковим комітетом та трудовим колективом;

– Правил внутрішнього розпорядку, посадових інструкцій;

– Статуту закладу;

– за освітньою програмою для дітей «Українське дошкілля».

 

Заклад освіти  Корнинський заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Дивосвіт» Корнинської сільської ради Рівненського району Рівненської області.

Власність – комунальна.

Контакти дошкільного навчального закладу вул. Центральна 41б,  с. Корнин  Рівненський р-н.     Рівненська обл. 35304  kornyndnz@gmail.com

 

Тип дошкільного навчального закладу Загального розвитку
Прізвище, імʼя, по-батькові керівника Мижиєвська Валентина Андріїївна
Рік заснування 1952
Проектна потужність   60 місць
Ліцензійний обсяг   60 дітей
Мовний режим українська
Режим роботи дошкільного навчального закладу 9,5 – 10, 5 годинним перебуванням

Початок роботи – 7.30 год.,

кінець роботи – 17:00/18.00 год.

Кількість груп,

кількість дітей за списком

3 групи

78 вихованців

Кількість груп для дітей раннього 3 групи дошкільного віку
Спеціальні групи 1 група з інклюзивним навчанням
Санаторні групи Відсутні
Додаткові освітні послуги Відсутні
Робота гуртків, секцій

Загальні відомості про заклад

 

 

 

 

Пріоритетний напрямок роботи закладу освіти:  загальний.

Склад вихованців

У цьому році навчальний заклад відвідувало 78 дітей. Групи комплектуються переважно у червні-серпні, за віковими ознаками.

Кадрове забезпечення                                                                                         

В садочку працює 10 педагогічних працівників, усі мають вищу освіту мають  Всі педагоги проходять атестацію раз в 5 років. На даний час в садочку працює сестра медична старша. На даний час колектив ЗДО складається з 21 особи, з них 11 обслуговуючого персоналу.

Аналіз роботи протягом  2021-2022 навчального року у Корнинському ЗДО «Дивосвіт»

Як директор, основну увагу  приділяю   зміцненню та оновленню матеріально-технічної бази, розвитку методичної служби, покращенню харчування та медичного обслуговування в ЗДО.

При активній допомозі  селищної ради,  значно покращилась  матеріально-технічна база дитячого садка у цьому навчальному  році.  Під час підготовки до нового навчального року зроблено наступне :

Придбано:

– комп’ютерну техніку 18670 грн.;

–  ліжко двохярусне (3 шт.) 11358 грн.;

–  стіл письмовий 1784 грн.;

– шафа 4762 грн.;

– бактерицидний опромінювач 1511 грн.;

  • пилосос 3600 грн.;
  • тумба кухонна 5000 грн.;
  • матрац безпружинний (8 шт.) 4100 грн.;

– періодичні видання 11067 грн.;

– медикаменти 8233,50 грн.;

– канцелярські товари 5358,02 грн.;

– господарчі товари  16652,39 грн.;

  • іграшки 2340 грн.

Протягом року:

–  встановлено систему очищення води на харчоблоці 7462 грн.;

– проведені лабораторні дослідження 1179,39 грн.;

– встановлено тіньовий навіс на території дитячого майданчику 34000 грн.;

–  проводились заходи з дезінфекції та дератизації.

 Постійно проводиться підготовка території та приміщень до безпечного перебування дітей.     

 – очищення території закладу від сухоцвіту.

–  скошування трави,

–  посипання доріжок в період ожеледиці.

Благодійна  допомога:

– принтер (кольоровий)  – 1 шт.

– іграшки від місцевого підприємця з іграшкової фабрики.

– батьки в усіх групах  прийняли активну участь у придбанні деяких матеріалів для роботи з дітьми під час занять, за що їм щиро вдячні.

Є  ще багато проблем, які плануємо вирішувати  це: поступова заміна старих дитячих меблів у групах, заміна ліжок в групах,  фарбування фасаду, заміна деяких споруд майданчику, ремонт даху. Маю надію в подальшому на плідну співпрацю селищної ради, відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, працівників ЗДО та батьків, щоб  усі проблеми  були  вирішенні. Я  вдячна усім: голові селищної ради, начальнику відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту депутатському корпусу, працівникам ЗДО, батькам за спільну роботу, покращенні матеріальної бази, проведенні ремонтних робіт. Заходи, які ми зробили протягом року направленні на створення комфортних умов перебування дітей в садочку, збереження здоров’я дітей, підготовку дітей до школи та майбутнього життя в соціумі.  Як ми сьогодні дбаємо про майбутнє дітей, так вони подбають про нас в майбутньому.

 Організація харчування.

У дошкільному навчальному закладі протягом навчального року значна увага приділялась харчуванню дітей. Продовжуємо працювати за системою аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю (НАССР). З 1-го грудня 2021 року заклад почав працювати за новим чотиритижневим меню, яке націлене на безпечне та корисне харчування вихованців. Працівниками держпродспоживслужби розроблено паспорт харчоблоку закладу освіти, згідно якого поетапно здійснюється покращення його санітарно-технічного стану. Повноцінне та якісне харчування є невід’ємною складовою зміцнення здоров’я дітей. Ведеться постійний контроль за виконанням відповідних норм. Щоквартально аналізується стан харчування дітей в ЗДО.

Для правильної організації харчування на основі перспективного харчування складається щоденне меню. Протягом року в дошкільному закладі було організовано якісне раціональне 3-х разове харчування. Та у зв’язку із воєнним станом у країні наразі заклад не працює, тому й меню на літній період відсутнє.

Вартість харчування на одного вихованця в ЗДО складає 45 грн. на день.

Батьки сплачують за харчування дітей у розмірі 40% від вартості харчування на день – 18 грн.

Відповідно до поданих документів:

  • 100 % звільнені від батьківської плати в ЗДО діти, батьки яких є учасниками бойових дій в зоні АТО, малозабезпеченим сім’ям – це 7 дітей.
  • Зменшено розмір плати на 50 % за харчування дітей багатодітних сімей – це 20 дітей.

На продукти харчування у цьому навчальному році витрачено 206561,86 грн. Сума менша, ніж за попередній рік, адже з початком повномасштабного вторгнення  продукти харчування до закладу не замовляли.

Відбираються регулярно проби, зберігаються 24 години  при температурі від +4 до +8 в окремому холодильнику. Дотримується товарне сусідство.

Постійний контроль за правильною організацією харчування дітей здійснюється директором, старшою медичною сестрою. Приготування страв здійснюється  відповідно орієнтовного перспективного чотиритижневого меню та картотеки страв.

Постачання продуктів харчування здійснює ФОП Едуард Цісарук – крупи, фрукти, овочі,   м’ясо, риба, ТОВ «Радивилівмолоко», хлібобулочні вироби – ТОВ «Поліссяхліб». Всі продукти, що надходять відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість.

Періодичний контроль проводять працівники держпродспоживслужби, представники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту.

У закладі  наявні накази про організацію харчування, бракеражу, безпеку про дотримання норм харчування. У всіх працівників ЗДО проходять медичні огляди 2 рази на рік про що ставиться відмітка в  санітарних книжках, відмітки про допуск до роботи.

Постійно здійснюється контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання харчоблоку, миття посуду, технології приготування їжі, термінів реалізації продуктів харчування.

За результатами перевірок держпродспоживслужби  грубих порушень санітарного стану приміщень та харчоблоку, а також порушень відповідності нормам калорійності харчування дітей не виявлено.

Педагоги  постійно формують  у дітей трудові та  культурно-гігієнічні навички, вивчають правила поведінки за столом, вчать користуватись столовими приборами.

У навчальному році середнє відвідування дітьми дошкільного навчального закладу по групах представлено у таблиці:

Моніторинг відвідування дітьми Корнинського ЗДО «Дивосвіт»  за 2021-2022 навчальний рік

Квартал Відвідування 1 дитиною в місяць

(%)

Захворюваність (відсоток пропусків по хворобі)

(%)

ІІІ квартал 2021 рік 40,18 4,35
ІV квартал 2021 рік 39,97 4,72
І квартал 2022 рік 41,63 3,32

 

Як видно з даної таблиці даних моніторингу по захворюваності за ІІ квартал 2022 року немає у зв’язку із воєнним станом в країні (вихованці не відвідували заклад).

До початку навчального року всі діти проходять медичний огляд. Щоквартально проводиться аналіз стану захворюваності, відповідно до довідок  в основному це ГРВІ. Частота захворювання впливає на відвідування дітей в ЗДО. Протягом цього року були досить часті пропуски дітей, але по хворобі таких було мало, найбільше у молодшій групі, що відобразилось на відвідуванні дітей. 

Розвивальне та освітнє середовище дитячого садка організовано з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям. Для занять дітей створені всі умови, а саме, обладнані спеціальні приміщення, куточки:

  • ізолятор;
  • спортивно-іграшковий майданчик;
  • музично-спортивна зала;
  • ігрові та розвивальні осередки в кожній групі.

Для роботи  з дітьми стала необхідність створення відповідної матеріальної та навчальної бази (добір та розробка ігор, конспектів занять, наочності, обладнання тощо).

В усіх групах облаштовані розвивальні життєві осередки, завдяки яким опановують науку життя, стають компетентними особистостями з притаманними їм індивідуальними особливостями.

Фізкультурно-оздоровча робота проводиться як в групових кімнатах, в музично-спортивній залі, так і на вулиці (заняття, розваги, ігри, спортивні свята). Всі  заходи, що проводяться в закладі намагаємося висвітлити на фото, відео на сайті закладу та на сторінці у Facebook.

Методична та освітня робота

Протягом навчального року систематично проводились різноманітні форми  роботи з педагогами з різних питань організації освітньої діяльності згідно відповідних розділів річного плану.

Для вирішення річних завдань були проведені педагогічні ради, виробничі наради.

Заклад дошкільної освіти в цілому забезпечений нормативно-правовою базою, зокрема актами законодавства про освіту, про працю, про охорону дитинства тощо.

Протягом року проводились свята та розваги, дійства відповідно до річного плану. Та на жаль, у зв’язку зі станом в країні не всі свята вдалося провести. Тому, освітньо-виховний процес проводився онлайн з 1 квітня 2022 року до 31 травня 2022 року. Педагоги готували та записували короткі відео-заняття для вихованців, знаходили цікаві ігри для дітей та рекомендації для батьків.

Так як цей навчальний рік став для всіх досить складним (карантин, воєнний стан), були певні обмеження під час карантину, тому свята та розваги, які вдалося провести, проводилися без присутності батьків. Консультація для батьків надавалася індивідуально. Загальних батьківських зборів з освітніх чи господарських питань не проводилося. Були проведені лише батьківські збори у молодшій групі (ззовні, на території закладу) на початку навчального року, надалася консультація щодо адаптації діток до садочку.  Педагоги також консультували батьків у групах Viber відповідно до певних питань, що стосувалися свят чи певних змін у робочому процесі.

Вся ділова документація педагогічних працівників в закладі велась державною мовою з дотриманням нормативних вимог. Педагоги доповнювали номенклатуру справ протягом навчального року та упорядкували її.

З метою підвищення теоретичного рівня та фахової підготовки колективу були придбані та самостійно розроблені наочні матеріали, розвивальні та дидактичні ігри, які шляхом самоосвіти опрацьовували протягом навчального року педагоги. Також проведена підписка на періодичні видання: «Практика управління дошкільним закладом» (також online журнали), «Медична сестра дитячого садочка», «Методична скарбничка вихователя»,  «Головбух: бюджет».

Отже, слід зазначити, що робота педагогічного колективу проводилася на достатньому рівні, її результатом є такі показники:

–        підвищення педагогічної майстерності, творчого потенціалу педагогів;

–        високий рівень вихованості та розвитку дітей;

–        сприятливий психологічний клімат у колективі.

Головна мета нашого закладу є реалізація прав маленьких громадян на  здобуття дошкільної освіти, а пріоритетним напрямком є – виховати здорову, розумну, щасливу  дитину. Крім основної програми в своїй роботі педагоги використовують інноваційні технології. Наприклад, вихователь Світлана Цицик у своїй роботі продовжує використовувати елементи сучасної інноваційної LEGO-технології. Суть технології полягає у розвитку математичних, мовленнєвих, сенсорних здібностей у дітей через LEGO конструювання.

Вихователь Надія Віннік працює з елементами «Казкотерапії» Л.Л. Шалімова. Це один із ефективних методів роботи з учнями початкових класів, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своми страхами, комплексами.

Оксана Брежицька в освітній роботі використовує елементи кінезіології.  Це лікувальна методика, яка розглядає фізичну та ментальну сутність людини як єдине ціле. Всі органи взаємодіють між собою за допомогою нервової системи. Різні вправи сприяють розвитку мовлення та сенсорики у дітей.

В 2021-2022 навчальному році проатестовано вихователя Оксану Брежицьку на відповідність займаній посаді; вихователя Надію Віннік на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», була нагороджена Грамотою відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту  Корнинської сільської ради.

У закладі наявна певна база методичної літератури, до якої педагоги закладу мають вільний доступ та можливість задовольняти свої потреби у професійному самовираженні й самореалізації, саморозвитку та самовдосконаленні.

Колектив ЗДО спрямовує свою діяльність на формування різнобічно розвиненої, духовно багатої, патріотично налаштованої особистості.

За підсумками роботи колективу під час   навчального року  можна зазначити, що поставлені завдання у повній мірі не виконано через вимушений перерив в очному навчанні. Та до того часу всі поставлені навчальні цілі були виконанні.

На завершення бажаю всім міцного здоров’я, гарного настрою, успіхів, благодаті та мирного неба. Вдячна за увагу та підтримку!

Річний звіт за 2020-2021 навчальний рік

Даний звіт зроблений відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005 року №178 «Про затвердження Примірного положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів перед педагогічним колективом та громадськістю».

Завдання звітування:

  1. Забезпечити прозорість, відкритість та демократичність управління навчальним закладом.
  2. Стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління навчальним закладом.

Проаналізувавши роботу Корнинського ЗДО «Дивосвіт» за 2020-2021 навчальний  рік, можна відмітити, що колектив закладу створював необхідні умови для охорони життя та зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного всебічного розвитку.

Корнинський ЗДО «Дивосвіт» діє згідно з:

– основними положеннями Конституції України,

– Законом України «Про дошкільну освіту»,

–  Положенням «Про дошкільний навчальний заклад»,

– «Про охорону дитинства»,

–  Конвенцією «Про права дитини»,

– Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234),

–  згідно Базового компоненту дошкільної освіти,

– Колективним договором між адміністрацією, профспілковим комітетом та трудовим колективом,

– Правил внутрішнього розпорядку, посадових інструкцій,

– Статуту закладу,

– за освітньою програмою для дітей «Українське дошкілля».

Загальні відомості про заклад

Заклад освіти  Корнинський заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Дивосвіт» Корнинської сільської ради Рівненського району Рівненської області

Власність – комунальна.

Контакти дошкільного навчального закладу вул. Центральна 41б,  с. Корнин  Рівненський р-н.  Рівненська обл. 35304  kornyndnz@gmail.com
Тип дошкільного навчального закладу Загального розвитку
Прізвище, імʼя, по-батькові керівника Мижиєвська Валентина Андріїївна
Рік заснування 1952
Проектна потужність   60 місць
Ліцензійний обсяг   60 дітей
Мовний режим українська
Режим роботи дошкільного навчального закладу 9,5 – 10, 5 годинним перебуванням

Початок роботи – 7.30 год.,

кінець роботи – 18.00 год.

Кількість груп,

кількість дітей за списком

3 групи

78 вихованців

Кількість груп для дітей раннього 3 групи дошкільного віку
Спеціальні групи 1 група з інклюзивним навчанням
Санаторні групи Відсутні
Додаткові освітні послуги Відсутні
Робота гуртків, секцій Відсутні гуртки

 

Пріоритетний напрямок роботи закладу освіти:  загальний.

Склад вихованців

У цьому році навчальний заклад відвідувало 78 дітей. Групи комплектуються переважно у червні-серпні, за віковими ознаками.

Кадрове забезпечення                                                                                         

В садочку працює 10 педагогічних працівників, усі мають вищу освіту мають  Всі педагоги проходять атестацію раз в 5 років. На даний час в садочку працює сестра медична старша. На даний час колектив ЗДО складається з 21 особи, з них 11 обслуговуючого персоналу.

Аналіз роботи протягом  2020-2021 навчального року у Корнинському ЗДО «Дивосвіт»

Як директор, основну увагу  приділяю   зміцненню та оновленню матеріально-технічної бази, розвитку методичної служби, покращенню харчування та медичного обслуговування в ЗДО.

При активній допомозі  селищної ради,  значно покращилась  матеріально-технічна база дитячого садка у цьому навчальному  році.  Під час підготовки до нового навчального року зроблено наступне :

Придбано:

– будівельні матеріали для поточного ремонту фасаду 103622,25 грн.,

– періодичні видання 7620 грн.,

– медикаменти 1000 грн.,

– канцелярські товари 1518,94 грн.,

– господарчі товари  12000 грн.,

– музичний синтезатор 7400 грн.,

– шафи 4691 грн.,

– халати 2260,

– фарба 1821,50 грн.,

– плитка лицювальна 2292,00 грн.,

– миючі засоби 2000 грн.

Протягом року:

–   відремонтовано фасад будівлі 193074  грн;

– проведений поточний ремонт системи опалення 4998 грн.;

– проведені лабораторні дослідження 3561,21 грн.;

– здійснено хімчистку килимів кожної з груп закладу;

– проводились заходи з дезінфекції та дератизації;

– на даний час працівниками ЗДО проводиться поточний  ремонт приміщення та майданчика .

 Постійно проводиться підготовка території та приміщень до безпечного перебування дітей.     

 – очищення території закладу від сухоцвіту.

–  скошування трави,

–  посипання доріжок в період ожеледиці.

Благодійна  допомога:

– ноутбук від селищної ради -1 шт.

– іграшки від місцевого підприємця з іграшкової фабрики.

– батьки в усіх групах  прийняли активну участь у придбанні деяких матеріалів для роботи з дітьми під час занять, за що їм щиро вдячні.

Є  ще багато проблем, які плануємо вирішувати  це: придбання комп’ютерної техніки; поступова заміна старих дитячих меблів у групах, заміна ліжок в групах,  фарбування фасаду, заміна деяких споруд майданчику, встановлення тіньових навісів, ремонт даху. Маю надію в подальшому на плідну співпрацю селищної ради, відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, працівників ЗДО та батьків, щоб  усі проблеми  були  вирішенні. Я  вдячна усім: голові селищної ради, начальнику відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту депутатському корпусу, працівникам ЗДО, батькам за спільну роботу, покращенні матеріальної бази, проведенні ремонтних робіт. Заходи, які ми зробили протягом року направленні на створення комфортних умов перебування дітей в садочку, збереження здоров’я дітей, підготовку дітей до школи та майбутнього життя в соціумі.  Як ми сьогодні дбаємо про майбутнє дітей, так вони подбають про нас в майбутньому.

 Організація харчування.

У дошкільному навчальному закладі протягом навчального року значна увага приділялась харчуванню дітей. Впроваджено систему аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю (НАССР). Працівниками держпродспоживслужби розроблено паспорт харчоблоку закладу освіти, згідно якого поетапно здійснюється покращення його санітарно-технічного стану. Повноцінне та якісне харчування є невід’ємною складовою зміцнення здоров’я дітей. Ведеться постійний контроль за виконанням відповідних норм. Щоквартально аналізується стан харчування дітей в ЗДО.

Для правильної організації харчування на основі перспективного харчування складається щоденне меню з вживанням свіжих овочів в літній та осінні періоди. Протягом року в дошкільному закладі було організовано якісне раціональне 3-х разове харчування ( 2 сніданок о 10.00 год. – сік чи фрукти (у літньо-оздоровчий період))

Вартість харчування на одного вихованця в ЗДО складає 40 грн. на день.

Батьки сплачують за харчування дітей у розмірі 40% від вартості харчування на день – 16 грн.

Відповідно до поданих документів:

  • 100 % звільнені від батьківської плати в ЗДО діти, батьки яких є учасниками бойових дій в зоні АТО, малозабезпеченим сім’ям – це 7 дітей.
  • Зменшено розмір плати на 50 % за харчування дітей багатодітних сімей – це 17 дітей.

На продукти харчування у цьому навчальному році витрачено 234808,92 грн.

Відбираються регулярно проби, зберігаються 24 години  при температурі від +4 до +8 в окремому холодильнику. Дотримується товарне сусідство.

Постійний контроль за правильною організацією харчування дітей здійснюється радою по харчуванню, директором, старшою медичною сестрою. Приготування страв здійснюється  відповідно орієнтовного перспективного меню та картотеки страв.

Постачання продуктів харчування здійснює ФОП Цісарук Е.В. – крупи, фрукти, овочі,   м’ясо, риба, ТОВ «Радивилівмолоко», хлібобулочні вироби – ТОВ «Поліссяхліб». Всі продукти, що надходять відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість.

Періодичний контроль проводять працівники держпродспоживслужби, представники управління освіти.

У закладі  наявні накази про організацію харчування, бракераж, безпеку, про дотримання норм харчування. У всіх працівників ЗДО проходять медичні огляди 2 рази на рік про що ставиться відмітка в  санітарних книжках, відмітки про допуск до роботи.

Постійно здійснюється контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання харчоблоку, миття посуду, технології приготування їжі, термінів реалізації продуктів харчування.

За результатами перевірок держпродспоживслужби  грубих порушень санітарного стану приміщень та харчоблоку, а також порушень відповідності нормам калорійності харчування дітей не виявлено.

Педагоги  постійно формують  у дітей трудові та  культурно-гігієнічні навички, вивчають правила поведінки за столом, вчать користуватись столовими приборами.

У навчальному році середнє відвідування дітьми дошкільного навчального закладу по групах представлено у таблиці:

Моніторинг відвідування дітьми Корнинського ЗДО «Дивосвіт»  за 2020-2021 навчальний рік

Група Відвідування

(%)

Захворюваність

(%)

Молодша 47,75 3,19
Середня 57,09 3,13
Старша 52,21 2,11

 

До початку навчального року всі діти проходять медичний огляд. Щоквартально проводиться аналіз стану захворюваності, відповідно до довідок  в основному це ГРВІ. Частота захворювання впливає на відвідування дітей в ЗДО. Протягом цього року були досить часті пропуски дітей, але по хворобі таких було мало, найбільше у молодшій групі, що відобразилось на відвідуванні дітей. 

Розвивальне та освітнє середовище дитячого садка організовано з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям. Для занять дітей створені всі умови, а саме, обладнані спеціальні приміщення, куточки:

  • ізолятор;
  • спортивно-іграшковий майданчик;
  • музично-спортивна зала;
  • ігрові та розвивальні осередки в кожній групі.

Для роботи  з дітьми стала необхідність створення відповідної матеріальної та навчальної бази (добір та розробка ігор, конспектів занять, наочності, обладнання тощо).

В усіх групах облаштовані розвивальні життєві осередки, завдяки яким опановують науку життя, стають компетентними особистостями з притаманними їм індивідуальними особливостями.

Фізкультурно-оздоровча робота проводиться як в групових кімнатах, в музично-спортивній залі, так і на вулиці (заняття, розваги, ігри, спортивні свята). Всі  заходи, що проводяться в закладі намагаємося висвітлити на фото, відео на сайті закладу та на сторінці у Facebook.

Методична та освітня робота

Протягом навчального року систематично проводились різноманітні форми  роботи з педагогами з різних питань організації освітньої діяльності згідно відповідних розділів річного плану.

Для вирішення річних завдань були підготовлені змістовні консультації для педагогів відповідно до річного плану, педагогічні ради, виробничі наради.

Заклад дошкільної освіти в цілому забезпечений нормативно-правовою базою, зокрема актами законодавства про освіту, про працю, про охорону дитинства тощо.

Протягом року проводились свята та розваги, дійства відповідно до річного плану.

Так як цей навчальний рік став для всіх досить нестандартним, були певні обмеження під час карантину, тому свята та розваги проводилися без присутності батьків. Консультація для батьків надавалася індивідуально. Загальних батьківських зборів з освітніх чи господарських питань не проводилося. Педагоги також консультували батьків у групах Viber відповідно до певних питань, що стосувалися свят чи певних змін у робочому процесі.

Вся ділова документація педагогічних працівників в закладі велась державною мовою з дотриманням нормативних вимог. Педагоги розробили номенклатуру справ та упорядкували її.

З метою підвищення теоретичного рівня та фахової підготовки колективу були придбані та самостійно розроблені наочні матеріали, розвивальні та дидактичні ігри, які шляхом самоосвіти опрацьовували протягом навчального року педагоги. Також проведена підписка на періодичні видання: «Практика управління дошкільним закладом» (також online журнали), «Медична сестра дитячого садочка», «Методична скарбничка вихователя»,  «Головбух: бюджет».

Отже, слід зазначити, що робота педагогічного колективу проводилася на достатньому рівні, її результатом є такі показники:

–        підвищення педагогічної майстерності, творчого потенціалу педагогів;

–        високий рівень вихованості та розвитку дітей;

–        сприятливий психологічний клімат у колективі.

–        проводиться певна робота щодо підвищення зовнішнього іміджу закладу.

Головна мета нашого закладу є реалізація прав маленьких громадян на  здобуття дошкільної освіти, а пріоритетним напрямком є – виховати здорову, розумну, щасливу  дитину. Крім основної програми в своїй роботі педагоги використовують інноваційні технології. Наприклад, вихователь С.М. Цицик у своїй роботі використовує елементи сучасної інноваційної LEGO-технології. Суть технології полягає у розвитку математичних, мовленнєвих, сенсорних здібностей у дітей через LEGO конструювання.

Вихователь Н.М. Віннік працює з елементами «Казкотерапії» Л.Л. Шалімова. Це один із ефективних методів роботи з учнями початкових класів, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своми страхами, комплексами.

О.В. Брежицька в освітній роботі використовує елементи кінезіології.  Це лікувальна методика, яка розглядає фізичну та ментальну сутність людини як єдине ціле. Всі органи взаємодіють між собою за допомогою нервової системи. Різні вправи сприяють розвитку мовлення та сенсорики у дітей.

В 2020-2021 н.р. проатестовано вихователя С.М. Цицик на відповідність займаній посаді. Педагог працює над темою «Елементи сучасної інноваційної LEGO-технології».

У закладі наявна певна база методичної літератури, до якої педагоги закладу мають вільний доступ та можливість задовольняти свої потреби у професійному самовираженні й самореалізації, саморозвитку та самовдосконаленні.

Колектив ЗДО спрямовує свою діяльність на формування різнобічно розвиненої, духовно багатої, патріотично налаштованої особистості.

За підсумками роботи колективу під час   навчального року  можна зазначити, що поставлені завдання в цілому виконано.

На завершення бажаю всім міцного здоров’я, гарного настрою, успіхів, благодаті. Вдячна за увагу та підтримку!